Građani bez granica

Zajednička peticija građana Europe upućena vladama u njihovim državama i Europskom parlamentu
 Prosvjed se odnosi na tzv. izbjegličku krizu. Nakon zaključivanja peticija će biti dostavljena svim vladama europskih država te Europskom parlamentu.

Organizatori tog prosvjeda su privatne osobe, obični građani.
U Europi živi 508 milijuna stanovnika. Cilj nam je prikupiti  300 milijuna potpisa, odnosno apsolutnu većinu glasova na našem kontinentu.

Upoznajte se sa sadržajem  peticije i potpišite.

Zamolite i druge da to učine, pomozite da zajedno uspijemo postići naš cilj.
Peticija je dostupna na poljskom, engleskom i hrvatskom jeziku.

Građani bez granica
 

Vlada koju građani nikako ne mogu kontrolirati i koja omalovažava mišljenje građana – nije demokratska vlada.
To je totalitarna vlada.
 
Ja sam građanin, birač i porezni obveznik. Tražim standarde zrele demokracije. Tražim poštovanje.
Ne dozvoljavam da se sa mnom postupa kao da sam lišen građanskih prava ili umno ograničen.

Otkad je na svijetu demokracije, baš ta demokracija – odnosno građanska prava – su jedini izvor i jamstvo za ostvarivanje ljudskih prava. Međutim, krivnjom europskih vlada došlo je do situacije gdje me vlada moje vlastite države i Parlament EU tretiraju kao roba i krše moja građanska prava – te ugrožavaju ljudska prava građana Europe.

Govorim – dosta!

  • Protivim se snositi bilo kakve - uključujući i te društvene-troškove te samoubilačke pseudo-humanitarne akcije.
Niti jedna država nije osnovana da bi bila humanitarna organizacija.
Država postoji zbog toga da bi zaštitila sigurnost svojih vlastitih građana i osigurala budućnost njihovoj djeci.
 
Odbijam sudjelovanje u neodgovornim društvenim eksperimentima na razini cijelog kontinenta, koji će poticati nacionalizam i uništavati kulturu Zapada.
Ne želim biti pokusni kunić: neću testirati na sebi asimilaciju sa islamom. Muslimani odbijaju asimilaciju, naprotiv  - to oni svoje šerijatsko pravo nameću tim društvima koja su ih prihvatila.
Od islama se može samo izgubiti, kao što su u XI-XIII stoljeću izgubili europski križari, ili pobijediti kao Poljaci koji su 1683. godine dobili bitku za Beč.
 
  • Protivim se da moja država prima muslimane - ekonomske imigrante, pogotovo one koji su došli s krivotvorenim dokumentima ili nisu zatražili azil u dobroj namjeri.
  • Protivim se da policija prešućuje informacije, a mediji po direktivama vlada javno obmanjuju građane, rukovodeći se političkom korektnošću i koristeći društveni inženjering.
  • Protivim se uvozu u moju zemlju neshvatljivih etničkih i vjerskih sporova koji potiču s drugog kulturnog kruga; protiv sam ograničavanja moje slobode izražavanja i prirodnog razvitka moje domaće kulture.

Ne odobravam posvajanje polovice svijeta samo zbog toga, što bankari imaju takvu viziju.  

  • Potrebite treba zbrinuti na licu mjesta. Ekonomska migracija ne rješava probleme, a samo ih preseljava na drugo mjesto i preoblikuje.

Trošak uzdržavanja jedne prave izbjeglice u taboru u Libanonu iznosi 36 eura mjesečno.

Trošak uzdržavanja jedne lažne izbjeglice u mojoj zemlji ne samo da podrazumijeva pražnjenje mojeg džepa, ali i ograničavanje prave humanitarne pomoći tamo, gdje je stvarno potrebna.
Za novac koji je potreban za uzdržavanje jedne pridošlice u mojoj zemlji, na Bliskom Istoku može se uzdržati 20 do 40 osoba kojima je stvarno ugrožen život.

Odabrano je najskuplje rješenje koje još dodatno potiče ilegalnu imigraciju.

  • Zahtijevam poštenje, jasnu informaciju i donošenje odluka na način koji će pošteno i u dovoljnoj mjeri štiti interese mojeg naroda i moje zemlje.
Ne odobravam preoblikovanje EU u totalitarnu velesilu.
Zahtijevam mogućnost odbacivanja zakona EU od strane parlamenata država članica EU.
 
Ova poruka je nastala u Poljskoj,državi na razmeđu koja ima 1000 godina staru tradiciju prihvaćanja drugih kultura, naroda i religija iz cijele Europe i Centralne Azije.
Poljska ima i najdužu demokratsku tradiciju u Europi (odnosno drugi demokratski Ustav na svijetu, poslije SAD) i gotovo najdužu tradiciju biračkog prava za žene.

Poljska ima i užasna iskustva s njemačkim i sovjetskim totalitarizmom. U tim teškim vremenima Poljaci su imali običaj, kojim su izražavali svoju solidarnost, nadu i znak da će se uvijek odupirati.

Na prozor su stavljali upaljene svijeće.

Europa je zaboravila svoj identitet  – odbacila svoje znanje i povijest pa se njezino svijetlo počelo gasiti. I zato sad, potpisujući tu peticiju, ponovo palim svoje Svjetlo za Europu

  • Kako bih drugim građanima mojeg kontinenta pokazao koliko cijenim vrijednosti zapadne kulture – europske kulture, naše zajedničke baštine.
  • Kako bih pokazao drugima, da nas – istomišljenika- ima na tisuće i milijune. Nas, građana Europe. Nas koji plaćamo poreze i solidarno zahtijevamo konstruktivno djelovanje.

Dosta! Svaki kontinent ima vlastitu povijest, filozofiju i logiku. Već više od tisuću godina Europa je kršćanska ili laička, a velika većina Europljana želi i dalje uživati slobodu, koju osiguravaju ta sva misaona sistema .

Europa je dom Europljana. Ovdje smo mi domaćini i želimo da tako i ostane.

 

Licencija Creative Commons iz Wikipedije https://en.wikipedia.org/wiki/Wawel
Na slici u pozadini je Wawel, dvorac poljskih kraljeva u Krakovu.
Tako izgleda naša tradicija, tako izgleda naša kultura – evo našeg blaga: Europe.